Teraz jest 4 wrz 2010, o 08:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Jeśli założony przez Ciebie temat stąd znikł, to znaczy, że jednak pasował do któregoś forum i został tam przeniesiony. Albo, że naruszał regulamin i został skasowany. Poszukaj go, zanim założysz nowy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zachowania, ktore Was drażnią
PostNapisane: 26 mar 2009, o 21:15 

Pomysł na ten temat przyszedł mi do głowy, gdy zdałam sobie sprawe, że ostatnio strasznie drażnią mnie nastolatki (obu płci), robiące 4 rzeczy. (Oczywiście inne grupy społeczne też robia takie rzeczy, ale nie z tą częstotliwością). No i postanowilam Wam o tym napisac, choć mam nadzieję, że Wy tak nie robicie.

A ciekawi mnie też, co was drażni w zachowaniu obcych ludzi na ulicy, w sklepach, itp. miejscach.

4 rzeczy, które sprawiają, że mam ochotę "obsuwać" z góry na dół wiele osob (i czasem nawet to robię).

1. Przeklinanie głośne, wszem i wobec na ulicy, w autobusie, sklepie i gdzie popadnie - za "moich czasów" jak ktoś przeklinał na ulicy, to był to jakiś kompletnie pijany czlek albo prawdopodobny kryminalista, itp. - automatycznie wszyscy uznawali tę osobę za trochę nieprzystosowaną albo nietrzeźwą. Teraz przekleństwa są standardem i nikt nie zwraca na to uwagi, a jak ktoś to robi, to inni patrzą na niego jak na wariata.

2. Za głośne słuchanie muzyki w słuchawkach - szczególnie denerwujące w komunikacji miejskiej. Rozumiem,że niektórzy ludzie bardzo chca mieć uszkodzony słuch, ale nie znosze być zmuszana do słuchania "umc, umc" z kilku stron równocześnie. Na zwracanie uwagi, że słuchają za głośno i powinni przyciszyć nie reagują (udają, że nie słyszą, bo za gośno im gra muza albo własnie stracili przez nią słuch). Jeszcze bardziej drazni mnie głośne słuchanie muzyki przez gośnik telefonu - w zasadzie nie rozumiem, jak można czegoś takiego słuchać. Już nawet nie chodzi mi o rodzaj muzyki słuchanej na ogól przez zwolenników tego rozwiązania, ale o jakość dźwięku.

3. Blokowanie ruchomych schodów.
Jak ja byłam w waszym wieku, to nie było ruchomych schodów, bo były dinzoaury, itp. No, może w warszawie na dworcu schody były, ale nie było ich w tylu miejscach co teraz. Mimo to moje pokolenie i starsze pokolenia wiedzą, że na ruchomych schodach staje się z boku, żeby osoby, które chca szybko nimi wejść, ida po nich, a nie stoją i czekają. Taka jest wszedzie przyjęta zasada. niestety cala masa nastolatków, poruszających się grupami lub parami tego najwyraźniej nie wie i blokują schody, nie rozumiejąc, ze komuś może się spieszyć i nie chce mu się stać za nmi i słuchać ich fascynujących rozmów. Które zresztą można prowadzić stojąc na 2 kolejnych schodach i robiąc z boku miejsce (my tak zawsze robimy).

4. Plucie na ulicy. Jak je widze, to zmieniam się w zwolenniczkę kar fizycznych, bo doprowadza mnie to do czegoś. Nie rozumiem, czemu ludzie robią coś tak niesmacznego na widoku wszystkich dookoła. Kiedy takie istoty widze, zastanawiam się, czy rodzice ich nauczyli chociaż inne potrzeby fizjologiczne zaspokajać w miejscach niezbyt wyeksponowanych... No bo naprawdę... przynajmniej dla mnie (i chyba dla większości) to jest po prostu niesmaczne (<eufemizm).

Tyle o mnie.

A co Was drażni?

Tytuł: Re: Zachowania, ktore Was drażnią
PostNapisane: 26 mar 2009, o 21:24 

1. Gdy ktoś zachowuje się zbyt głośno w miejscach publicznych.
Znam dobrze kilku ludzi, którzy wrzeszczą różne "dziwne" rzeczy tam, gdzie powinni byc cicho. Wnerwia mnie to, bo nawet jak się do nich kilka razy mówi, żeby przestali-nie reagują.
2. Gdy ktoś nie rozumie, że po jakimś czasie pewne żarty przestają byc śmieszne i dalej je mówi. Najbardziej chodzi mi to o żarty, które kogoś mogą urazic, np. wyzywanie (bezpodstawne), wielokrotne powtarzanie tej samej rzeczy. To nużące i wkurzające ;/
3. Gdy ludzie zbytnio polegają na zdaniu innych ludzi.
Coś w stylu: "nie pójdę gdzieś tam, bo on tam nie idzie, więc nie będzie fajnie".
Wrr.
4. Gdy ktoś na siłę próbuje miec niższe oceny, bo inaczej ludzie mogą go uważac za kujona.
To już kompletnie wkurzające...

PostNapisane: 27 mar 2009, o 15:27 

1. Szpanerstwo i lansowanie się - o, tak, jestem wielką przeciwniczką, bo mam kilku kolegów i wiem, jak lubią się zachowywać..
2. Słuchanie pseudo hip-hopu, w którym jakieś dresowate typy nawijają w kółko o tym, że ich laski są gorące, a oni sami jeżdżą fajnymi brykami.
3. Kopiowanie stylu innych.
4. Przeklinanie i - co jeszcze gorsze - popisywanie się tym przy starszych.

PS i jeszcze niewiedza kim jest Heath Ledger, albo Joker, co potępiam! ale to już inna para butów.. ^^

PostNapisane: 27 mar 2009, o 15:54 

1.Ciągłe przeklinanie
2.Popisywanie się i szpanowanie czymś
3.Bardzo głośne słuchanie muzyki (zwłaszcza w nocy)
4.Ciągłe śmianie się(nie chodzi mi o uśmiech,tylko nieopanowany śmiech non-stop)

PostNapisane: 27 mar 2009, o 18:17 

1. Nie cierpię, kiedy ktoś nie umie się zachować. Są pewne sytuacje, na których trzeba zachować pewną kulturę, nawet jeśli w życiu codziennym się jej nie okazuje. W mojej szkole np. pewien chłopak ma problemy zdrowotne, musiał jechać do szpitala, miał jakąś tam operację i właśnie nauczyciel to tłumaczył, a koledzy przesympatyczni zaczęli się śmiać nie wiadomo z czego.

2. Jak widzę wielu, nie lubię przeklinania. Czasem się zdarza, ok, rozumiem. Jest jakaś trudna sytuacja, jestem wściekła i coś powiem, ale żeby w miejsce znaków interpunkcyjnych wstawiać przekleństwo to juz przesada.

3. Nieodpowiedzialność i lekceważenie typu: "Nie pójdę do szkoły, bo mi się nie chce". Komu się chce, przepraszam bardzo? Albo: kiedy koledze z mojej klasy, który siedzi już drugi rok, uzbiera się za dużo jedynek z jakiegoś przedmiotu, to nie przychodzi na tę lekcję, bo:
-dentysta
-ortodonta
-ortopeda
-kardiolog
-neurolog itd.

4. Jakieś śmiechy i dziwne spojrzenia, kiedy ktoś użyje słowa, które nie jest powszechnie stosowane.

5. Używanie trudnych słów, których znaczenia się nie rozumie, w nieodpowiedniej sytuacji.

PostNapisane: 28 mar 2009, o 22:13 

Wstawianie bynajmniej w miejsce przynajmniej.
Przeklinanie/klnienie, gdy ja tego nie robię.
Twój Stary/Twoja Stara.
K., który na każdej przerwie przychodzi do naszej klasy, i mówi ten sam żart 10 razy.
Technodałni, którzy myślą, że słuchanie ich muzy czyni ich intelegientszym.
Reklama kubusia scool. TO NIE JEST SŁOWO
CZY KTOŚ KIEDYŚ WIDZIAŁ RÓŻOWE TRUSKI

PostNapisane: 28 mar 2009, o 23:05 

Cen napisał(a):
Wstawianie bynajmniej w miejsce przynajmniej.

O tak. Za coś takiego powinni człowieka do podstawówki cofać.

PostNapisane: 29 mar 2009, o 14:15 

Cytuj:
CZY KTOŚ KIEDYŚ WIDZIAŁ RÓŻOWE TRUSKI

Pinkowe truski. I są pyszne, ja widziałam, siedzą w kubusiu.

1. Patrzenie z ironią na dziewczyny które wyglądają fajnie albo lubią różowy kolor (albo noszą rurki - OMG FUUUJ! :o ) i sprowadzanie ich do głupich lal, które nie interesują się niczym innym oprócz: plotkiplotkiplotkiiii
2. Plucie na ulicy - też mnie strasznie wkurza, to ohydne.
3. Denerwuje mnie głośne komentowanie ludzi idących ulicą albo w komunikacji miejskiej - i to odnosi się zarówno do młodzieży, jak i osób starszych, bo to dotyczy bardziej kultury osobistej.
Zastanawiam się co jeszcze mnie denerwuje, ale raczej potrafię się do większości rzeczy przystosować. Wulgaryzmy mnie nie rażą, chyba raczej jestem po tej drażniącej was stronie.

PostNapisane: 29 mar 2009, o 21:59 

Olcik napisał(a):
Nieodpowiedzialność i lekceważenie typu: "Nie pójdę do szkoły, bo mi się nie chce".

Ja to osobiście rozumiem. ;]

1. Pytanie się "czemu Cię nie było w szkole?" przez osoby z którymi nie jestem zwiazana emocjonalnie, czyli niemal cała klasa.

2. Pisanie na gg, czy też na czymkolwiektam, nie przedstawiając się. Nie trawie. Ignor. Tzn. mówie już o skrajnej sytuacji, gdy prosi sie kogoś o przedstawienie, a ta osoba chociażby sugeruje, ze mam sama zgadywać.

3. Irytuje mnie tez to, ze szczególnie dziewczyny mają tendencje do czegoś takiego, co przez mnie jest odbierane jako kontrola, rozliczanie i inwigilacja. Mianowicie, w sytuacji powiedzmy nowej fryzury, wszystkie dziewczyny poczuwają się do obowiązku wyrazenia swojej opinii, mimo, ze nikt ich o to nie pytał. Nowa fryzura to nowa fryzura, wiem "że mi ślicznie". Tak samo teksty typu "fajna torba, gdzie kupiłaś?". Mimo, że zawsze odpowiadam to jednak ja bym w życiu komus takiego pytania nie zadała, po prostu w ogóle mnie to nie interesuje. Denerwuje mnie komentowanie każdej nowej rzeczy. Co Ci ludzie znają moje ubrania na pamięć? Ja nie wiem. xD

4. Słuchanie muzyki z telefonu. No tutaj komentarza chyba nie trzeba.

5. Na imprezach i wszelkich spotkaniach towarzyskich: "wspominanie starych bib". Fajnie było, ale się skończyło. Twórzmy coś nowego, a nie rozpływajmy sie w nieskończoność nad tym jacy jesteśmy zabawni, jedyni w swym rodzaju i szaleni z powodu jednego wydarzenia.

6. Permanentne marudzenie. Rozumiem, ze każdy czasem ma do tego powód, ale niektórzy to mają tak, że jak chcą zagadac to zaczynają od tego, jak jest beznadziejnie. For example szkoła:
-Jak mi sie spac chce...
-Noo, mi też, mówie Ci masakra...
-Borzęę, i jeszcze na tą fize nic nie umiem, nic kompletnie nic! Jak mnie zapyta to kapa! A Ty się uczyłaś?
-Nie no co Ty, nie miałam kiedy, byłam na wykładach, potem mnie bolał brzuch, zgubiłam 50 złotych i zdechł mi chomik.
I tak dalej i tak dalej. ^^ Dziwne, ze w ten sposób zdarza mi sie rozmawiac tylko z ludzmi, z którymi gadam okazyjnie i nie znam ich za bardzo.

Wszystkie punkty oczywiscie nie dotyczą bliskich przyjaciół, którym wszystko bym wybaczyła, bo wiem że nie sa do tego zdolni i gdyby tak robili to znaczyłoby, ze robią to w celach naukowych albo rozrywkowych.

PostNapisane: 30 mar 2009, o 11:07 

Unlike napisał(a):
2. Pisanie na gg, czy też na czymkolwiektam, nie przedstawiając się. Nie trawie. Ignor. Tzn. mówie już o skrajnej sytuacji, gdy prosi sie kogoś o przedstawienie, a ta osoba chociażby sugeruje, ze mam sama zgadywać.

Też tego nie znoszę :/
Może dlatego, że przez długi czas pisalam z nieznaną mi osobą, która wiedziała wiele rzeczy na temat tego, co dziś robiłam/nosiłam/z kim wracałam ze szkoły.
Po prostu czulam się jak obserwowana, bo ani nie wiedziałam, czy to kolega piszący z innego numeru, czy bardzo słabo znana osoba, która mnie śledzi xD
Do tej pory nie wiem, kto był rozmówcą...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]