Teraz jest 4 wrz 2010, o 08:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Seriale.
PostNapisane: 8 gru 2008, o 20:36 

Osobiście nie uznaję polskich, natomiast amerykańskie czy angielskie to jest coś :)). Nie ma to jak dr.House, zachwycił mnie też Rzym. Dwa lata temu uwielbiałam Gotowe na Wszystko i LOSTA, ale potem przestali emitować (bądź zaczęli emitować o kosmicznych porach 22.05 w NIEDZIELĘ) i jakoś przygasło.

Tytuł: Re: Seriale.
PostNapisane: 9 gru 2008, o 18:57 

Też lubię GOTOWE NA WSZYSTKO!!! ;D

PostNapisane: 9 gru 2008, o 19:01 

Szkoda, że tak późno emitują.
No ale ciekawe czy się nie zepsuło w tej 4tej czy 5tej serii : D Co za dużo to niezdrowo, niedługo im braknie pomysłów i Desperatki staną się telenowelą.

PostNapisane: 9 gru 2008, o 19:08 

Seriale traktuje jak najlepszy lek na oderwanie się od rzeczywistości. Bez żadnych kryteriów artystycznych i intelektualnych (którymi oceniam świat), ale jako, że moją pasją jest film, oglądam te, które są dobrze zagrane i dobre technicznie, choć i tak największą wagę przykładam do historii jaką opowiadają. Nie lubię oglądać z lektorem, więc albo kupuje pełne sezony na dvd, zmawiam przez VOD, albo oglądam po angielsku w telewizji, która je nadaje. Oglądam lub oglądałem ( w zależności, czy serial się skończył czy nie):
- "Sex and the city"- najlepsza produkcja ever, serial nie film, nie uznaje polskiego tytułu, a kto oglądał ten wie dlaczego tak uważam.
- "The O.C."- z nim przeżyłem najbardziej burzliwy czas w moim okresie dojrzewania.
- "Desperate housewives"- ponownie nie uznaje polskiego tytułu, a serial lubię za główne bohaterki.
- "Brothers & Sisters"- zakochałem się w nim od pierwszego odcinka, może dlatego, że sam mam dużą rodzinę, która jest bardzo podobna do familii Walkerów.
-"Plotkara"- serial, który pozwala na chwilę zapomnieć o wszystkim innym i przez 43 minuty odcinak pooglądać sobie problemy bogatej młodzieży.
- "Grey`s Anatomy" i "Prywatna praktyka"- seriale medyczne, które w przeciwieństwie do innych produkcji tego typu znakomicie wyważają stosunek życia prywatnego bohaterów i medycyny w fabule.
- "Dirt" - tego nie da się opisać, to trzeba zobaczyć i przeżyć.
- "Mała Brytania" - w oryginale, bez cenzury jak na TVP, żeby się pośmiać.
- "Queer as folk" - kiedyś mi koleżanka pożyczyła jak przeprowadzaliśmy akcję na temat tolerancji i tak jakoś obejrzałem sobie 4 z bodajże 6 sezonów. Nie polecam homofobom i osobom poniżej 16 roku życia.
- "Lost"- pierwsze 3 sezony, jak jeszcze były normalne i było mniej więcej wiadomo, co się dzieje.
- "Heroes"- pierwsza seria, wytłumaczenie patrz wyżej.
- "Bleach" wprawdzie to anime, ale zrobione jak short form tv show (to wyrażenie nie ma polskiego odpowiednika, oznacza serial fabularny o długości do 30 minut.) Taki efekt chłopięcych fascynacji.

To chyba wszystko, co utkwiło mi w pamięci. Co do polskich seriali zgadzam się z twierdzeniem Popławskiej, że ostatnim dobrym polskim serialem były "Matki, żony i kochanki".

PostNapisane: 9 gru 2008, o 19:08 

Jeszcze lubie Czarodziejki :twisted:

PostNapisane: 9 gru 2008, o 19:11 

Ultramaryna napisał(a):
Szkoda, że tak późno emitują.
No ale ciekawe czy się nie zepsuło w tej 4tej czy 5tej serii : D Co za dużo to niezdrowo, niedługo im braknie pomysłów i Desperatki staną się telenowelą.

Czwarta jest o wiele lepsza od trzeciej, a piąta wymiata wszystkie pozostałe, jest równie dobra jak pierwsza, powszechnie uważaną za dotąd najlepszą.

PostNapisane: 9 gru 2008, o 19:12 

O, to świetnie :) Bo ja przy trzeciej zaczęłam wymiękać. W takim razie muszę nadrobić zaległości.

PostNapisane: 9 gru 2008, o 20:28 

Bezsprzecznie najlepszym serialem wszechczasów jest "Robin of Sherwood" :) "Przystanek Alaska" zajmuje następne miejsce. Teraz natomiast oglądam tylko CSI w telewizji - ale Miami nie podoba mi się już tak, jak kiedyś, odkąd zaczęło za bardzo interesować się Horatiem i jego porachunkami z przestępcami, do tego postać Horatia mnie okrutnie denerwuje - a Nowego Yorku i Las Vegas nie puszczają już w telewizji publicznej, a podobały mi się dużo bardziej :( Prison Break był ok, ale po pierwszym sezonie mi się jakoś znudził...

PostNapisane: 10 gru 2008, o 19:19 

Alex napisał(a):
Teraz natomiast oglądam tylko CSI w telewizji - ale Miami nie podoba mi się już tak, jak kiedyś, odkąd zaczęło za bardzo interesować się Horatiem i jego porachunkami z przestępcami, do tego postać Horatia mnie okrutnie denerwuje - a Nowego Yorku i Las Vegas nie puszczają już w telewizji publicznej, a podobały mi się dużo bardziej :(

Prawda, prawda. Chociaż ja CSI: Miami nigdy nie lubiłam, sama nie wiem czemu, za to dwa pozostałe rządzą. ^^ Tyle że CSI: NY emitują w iście zbójeckich dla mnie godzinach (22:00 - ja muszę już wtedy spać, bo inaczej rano nie zwlekę się o 5:45).
Poza tym: NUMB3RS (polskiego tytułu absolutnie nie uznaję) - tylko w 3. sezonie przez co najmniej jedną trzecią każdego odcinka omawiają sprawy życiowe bohaterów. I nie robią tylu fajnych (dla większości czyt. obrzydliwych ;P) badań, ale za to mają nieporównywalnie lepszy czas emisji. ;>

edit.
Doszedł jeszcze Dr House. Nie żałuję, oglądam przykładnie i na AXN (jak zdążę), i w TVP2, oraz zbieram pieniążki na 1. sezon. ;>

I'M ON A CEILING

Ostatnio edytowano 20 sty 2009, o 18:07 przez Elewen, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 10 gru 2008, o 19:42 

Numb3rs to to z Robem Morrowem i jego bratem - genialnym matematykiem? Jak dla mnie za bardzo wydumane i nieprawdopodobne...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]