Odświeżę temat, bo na to zasługuje.
Tak, fanfiction to moje życie. Ok, przesadziłam, ale czytam w chuchu i więcej, o każdej porze dnia i nocy. Rly.
Moim ulubionym fandomem, tym, od którego zaczynałam przygodę, jest, bardzo oryginalnie, Harry Potter. Z tym, że nie czytam na Mirriel, ani żadnym z polskich serwisów, gdyż nie umiem czytać po polsku

najlepszą dla mnie skarbnicą opowiadań jest fanfiction.net
(powinnam nosić koszulkę z napisem 'i <3 ff.net')Poza HP mam jeszcze wiele ukochanych fandomów, m.in. Twilight, Kim Possible, Hannah Montana (no co?), Claymore, Sailor Moon, Camp Rock i tym podobne, najlepiej z Lovato i Gomez (NO CO!?), Powerpuff Girls (kto mi powie, jak to się nazywa po polsku dostanie ciastko, bo zapomniałam), The L Word, Batman TAS oraz wiele, wiele innych, w każdej możliwej kategorii, od anime i gier, przez kreskówki, seriale i filmy, po książki i komiksy. I inne.
Czytam TYLKO femslash. Serio, nie tknę żadnego hetficka, chyba, że byłby genialnie napisany i miało by to uratować świat. Slash... tknę prędzej, ale też niezbyt chętnie.
Kocham crack pairings. Jeśli kiedykolwiek znajdziecie fic z parą, o której w życiu byście nie pomyśleli, możecie być pewni, że to przeczytam. Znaczy, o ile nie jest to het czy slash

Ulubione pairingi?
Fandom HP - Bella/Herm, Bella/Cissy, Bella/Fleur... mogę chyba powiedzieć, ze Bella/Ktokolwiek

Fandom Twilight - Bella/Rose, Rose/Alice, Bella/Alice (tak, właśnie zniszczyłam Wam życie, twilighttardzi

)
Pozostałe raczej dość stało (np. HM - TYLKO Miley/Lily) bądź bardzo losowo.
Piszę dużo sama. Z reguły natchnienia wystarczy mi tylko na połowę, resztę dopisuje... jakieś 2 tyg. później
Chętnie piszę commisiony i challenge (o ile wytyczne mnie nie przerastają). Uwielbiam nadawać postaciom nowej głębi (innymi słowy, często trzymam je dosyć OOC

) oraz pisać w AU. Bardzo rzadko piszę z OC, a jeśli już, to tym OC jestem ja pod jakimś fajnym aliasem... ale staram się tego nie robić, dziwne rzeczy wychodzą

Jeśli ktoś z tych piszących ma ochotę, chętnie 'piszę się' na wymianę lub współpracę

(jeśli chodzi o pisanie, przyjmuję niemalże każdy pairing - pod warunkiem, że znam fandom

). Tak, piszę też po polsku, ale z trudem.
Chętnie też przyjmę jakąś betę, bo z moją ostatnio się trochę, hm... kłócimy. I tłumacza. Tłumacz się przyda.
Rozpisałam się