Miałam się nie wypowiadać, ale jak mowa o perfumach i zapachach, to nie moge wytrzymac i...
alijag napisał(a):
A są kawowe perfumy?
Zależy, co rozumiesz pod kryptonimem "Kawowe". Kiedyś były takie jedne, chyba "kobako", raczej ciężkie, cena BARDZO przystępna.
Ciekawy "kawowy" zapach, ale wydaje mi się, że najlepiej "leżący" na osobach chyba starszych nawet ode mnie ;P maja perfumy Cafe Vert z IL PROFVMO. Są drogie.
Cen napisał(a):
W sephorze ostatnio były czekoladowe.
Nie wiem, o ktore chodzi. W Sephorze były kiedyś (nie wiem, czy jeszcze są) takie perfumy (do mieszania), ale zapachy strasznie syntetyczne i niezbyt trwałe. Nie pamiętam, czy była tam czekolada. No i IL PROVMO ma zapach czekoladowy, ale też cięzki. Inna sprawa, że czekoladowe perfumy chyba musza być trochę ciężkie. Ceny tej firmy są wysokie.
Ciekawą nutę czekoladową ma Cocon z sieci Yves Rocher. Jest tańszy od wody IL PROFVMO, ale nie wiem, czy na "nastoletnią kieszeń". Też jest ciężki, ale ma w sobie "coś".
Czekoladowe nuty mają tez inne perfumy, np. "Omnia" Bulgari.
alijag napisał(a):
Czekoladowa jest również seria Ziaji - kremiki, mleczka do ciała, mydła - stałe i w płynie. Nic, tylko się myć. Perfum nie było.
Pachnie super, ale wszystko poza tym małym kremem może uczulac - mnie uczuliły strasznie. Inne takie firmy, produkujące kremy, żele do kąpieli, itp. tez mają linie czekoladowe, waniliowe, kawowe.
Nie będę robiła im tu reklamy i tak już dosyć zrobiłam

Takie "spożywcze" zapachy - czekolada, wanilia, kwa, herbata z cytryną, itp. są teraz modne w perfumiarskim świecie i sród "jesienno-zimowych zapachw" ich pełno, ale nie w Polsce. Jak się czyta o perfumach, to naprawdę chciałoby sie je powąchać ale w Polsce można sie wypchać trocinami ;// Dociera do nas tylko część zapachów, które moga sobie wąchać w innych częściach Europy, a co więcej - te u nas czesto są gorszej jakośc. Ale nie będę tu wylewać swoich frustracji.