Teraz jest 10 wrz 2010, o 09:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Pamiętaj, że każdy może ubierać się według własnych upodobań i moga one być inne niż Twoje. Forum nie służy krytykowaniu wyglądu innych.

Nie wklejaj tu materiałów reklamowych firm komercyjnych. Takie posty będą usuwane.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jaki macie styl?
PostNapisane: 8 maja 2009, o 15:43 

Mam pewny wstręt do rajstop, więc nie noszę spódnic. Zazwyczaj nie wiem rano w co się ubrać. Przeważnie moja szafa to parę par dżinsów, mało wymyślnych t-shirtów na lato, proste swetry na zimę. Ostatnio stwierdziłam, że muszę zainwestować w jakąś bluzę, bo nie może dalej tak być (czyt. muszę wyrzucić te stare bluzy, albo zrobić z nimi co innego). Można uznać, że mam własny niepowtarzalny styl, albo w większym stopniu go nie mam. Zazwyczaj tak się dzieje, chociaż nie zwracam na to uwagi przy kupnie ubrania, że nikt nie ma takiej rzeczy jak ja. Może to i dobrze. Bo gdy widzi się po kolei 10 dziewczyn w takiej samej bluzce z Croppa, to wydaje się to dziwne.

PostNapisane: 9 maja 2009, o 19:12 

Kleo napisał(a):
Zazwyczaj nie wiem rano w co się ubrać.

Jakbym słyszała siebie. Potrafię stać przynajmniej pól godz. przed szafą i zastanawiać się, co na siebie włożyć. I tak nigdy nie wychodzę z domu zadowolona ze swojego wyboru :lol:

A i ostatnio również sporo zmieniam i porządkuję swoją szafę i w ogóle styl. Ale stanęło na tym, ze kupiłam jedynie nowe kolczyki. a reszta, to nie wiem... Może kiedyś znajdzie się czas na wyjście do sklepu:P

PostNapisane: 13 maja 2009, o 23:55 

Gdybym miala takie pół godziny, to przeczytałabym kolejny rozdział jakiejś książki. Tyle to ja nawet przy żelazku nie stoję. Jak wy to robicie?

Ja mam porządek w szafie (bezwzględnie egzekwowany przez nadzór rodzicielski), więc znalezienie czegokolwiek jest proste. Drzwi do szafy są duże i lustrzane. Decyzję w co się ubrać podejmuję podczas mycia zębów. Ubranie+czesanie+pakowanie plecaka zajmuje mi około 10 minut. Jeszcze się nie maluję, a zwłaszcza do szkoły, może to dlatego.

W sumie co z czym nosić decyduję zaraz po zakupie. Na codzień raczej bez eksperymentów

Zapytajcie Artura
daję słowo: nie kłamię,
ale było jak ulał
sześć słów w tym telegramie
ZACZAROWANA DOROŻKA
ZACZAROWANY DOROŻKASZ
ZACZAROWANY KOŃ

PostNapisane: 16 maja 2009, o 16:44 

Może ja nie stoję pół godziny, szczególnie przed szkołą. Ale gdy wybieram się gdzieś na miasto, to najpierw 10 minut wybieram, a potem okazuje się że jednak coś muszę zmienić. Bo albo jest jakaś plama, albo dziwnie wyglądam, i inne mankamenty biorą górę.

PostNapisane: 31 maja 2009, o 12:44 

Mój styl jest taki:noszę to co jest wygodne i mi się podoba.Zimą i jesienią przodują ciemne kolory:brąz,czerń,natomiast wiosną i latem ubieram się we wszystkich barwach tęczy.Nienawidzę jasnych dżinsów i sponi z krokiem w kolanach.Często nie podoba mi się to,co jest akurat modne.Z reguły wolę spodnie,ale gdy jest ciepło,włożę jakąś kwiecistą zwiewną spódniczkę.Z butów najbardziej lubię kolorowe trampki i sportowe sandały.

PostNapisane: 14 lut 2010, o 14:45 

Mój styl jest zróżnicowany. Uwielbiam nosić stare rzeczy, w których chodziły nasze mamy i zestawiać je z nowością. Przykład? Czarna zapinana na guziki rozłożysta sukienka przed kolano z krótkimi rękawkami do tego wysokie buty coś a la glany, czy może raczej damskie buty wzorowane na wojskowe, oczywiście czarne i przylegające. Do tego niewiele. niebiesko-biała mulina przewiązana na prawej dłoni wraz z dwoma czarnymi rzemykami i jednej czarnej sznurówce. Z biżuterii jedyne co noszę do wszystkiego to mój medalion, oryginalny z wykaligrafowanymi japońskimi znakami [które oczywiście wiem co oznaczają], srebrny, na długim łańcuszku, otwierany. Aczkolwiek nic w nim nie noszę, oprócz ściąg ^^. Ale ma on dla mnie pewne znaczenie ze względu na napis, który jednak zachowam dla siebie ;] Jak już ubieram kolczyki to małe, ledwo widoczne, ale dodające kobiecości i delikatności. Włosy mam rozpuszczone, od czasu do czasu farbuje je szamponetką na ciemniejszy kolor brązowy. Paznokci nie maluję, nie mają one dla mnie jako takiego znaczenia. Owszem, maluję się. Od czasu do czasu na czarno, ładnie to wygląda, z pazurem. Jednak na codzień używam tylko korektora, brązowej maskary do rzęs, które muszą być mocno wytuszowane i ciemnoturkusowej kredki do oczu, która podkreśla ich kolor. Dopełnieniem całości jest jedynie przydymiony róż pomadki ochronnej z Nivea.
Przeważnie chodzę jednolicie ubrana. Zazwyczaj na czarno. Nie mam nic przeciwko rurkom [oczywiście jednolitym, czarnym], wręcz przeciwnie, dobrze się eksponują wraz z moimi butami. Mam słabość do koszulek na ramiączkach, tzw bokserek. W stonowanych kolorach - czarny, ciemnozielony, wszelkie odcienie niebieskiego, fioletowego oraz turkusu - wydobywają niesamowity kolor z moich oczu xD Poza tym mam ogromną słabość również do bluz. Zazwyczaj noszę jedną z trzech - czarno-siwą - sportową, zieloną [trochę emo] i turkusową. Ostatnio ubieram przylegającą do ciała czarną bluzkę z długimi rękawami i dopełniam ją ciemnymi kolorami. Mam krótką czarną kurtkę - jedyną w swoim rodzaju, których już dzisiaj nie produkują. Do tego zakładam duży jasno swiy szalik [mam do nich słabość], zwykłe szare rękawiczki i ostatnio szary berecik ;] Nie przepadam za płaszczami, gdyż bardzo mnie skrócają [mam 156 cm i 17naście lat] jednakże ostatnio chodzę w czarnym płaszczyku przed kolano, dobrze przylegającym do ciała i wygląda to świetnie. Dopełnieniem wszystkiego jest ciemnozielona torba na ramię, osobliwa muszę powiedzieć, gdyż pozapisywana wszystkimi moimi przemyśleniami, słowami piosenek [słucham rocka, metalu i czasem reeage] i ogólnie popisana w każdym miejscu jaki istnieje z przyszytą pacyfką, naszywką Linkin Park i System Of A Down, oraz odznaką PTTK. Może wam wydawać się to dziwne, ale jestem wielką zwolenniczką agrafek. Cztery agrafki noszę na lewej nogawce spodni u dołu, resztę przypiętą do torby. Posiadam również wykonaną własnej roboty zwykłą czarną rękawiczkę bez palców z przyszywanymi trzema dużymi ciemnoniebieskimi guzikami na drugim palcu od kciuka jeden po drugim. Noszę ją na lewej dłoni praktycznie do wszystkiego. Jest uzupełnieniem każdego mojego stroju i co tu mówić wielu osobom się podoba, a przy okazji - jest ciepła.
Uwielbiam przerabiać ciuchy, co nie podoba się moim rodzicom i siostrom, ale mówi się trudno i żyje się dalej. Mam niekończące się pomysły - ostatnio przerobiłam długą obcisłą czarną sukienkę na jedno ramię na czarną sukienkę przed kolano z rozkloszowanym dołem [a la z musicali i lat 80] na grubych ramiączkach, tworzących z tyłu krzyżyk. Mam oryginalne pomysły, nie powiem i zawsze prawie wcielam je w życie ;]

PostNapisane: 14 lut 2010, o 20:29 

Jej. ShizukaYo, rzeczywiście jesteś niebanalna. Chciałabym Cię spotkać na ulicy. :-) Masz bez wątpienia niezwykły styl i jak widać - oryginalne pomysły, pozazdrościć pomysłowości. ;)

PostNapisane: 12 lip 2010, o 20:04 

Hmm... Opis mojego stylu jest trochę przedawniony. Obecnie ubieram się trochę inaczej, ale pewne przyzwyczajenia mi zostały.
Tak naprawdę to nie wiem, jak opisać mój styl. Nie mam stylu. Nie potrafię mieć stylu. Nie umiem ubierać się codziennie według jednego wzorca.
Jednego dnia chodzę w sukience/spódniczce w kwiatki i butach na obcasie, drugiego dnia - trampki, dżinsy/kraciasta spódnica, T-Shirt. Mimo że moja figura pozostawia sobie naprawdę wiele do życzenia, nie potrafię już nosić długich kiecek, szerokich spodni i workowatych bluzek.
Ale jest jedno - zawsze noszę koszulkę z rękawkiem. NIENAWIDZĘ bluzek na ramiączkach. I nienawidzę też bluzek z długim rękawem. Koszule, sweterki owszem, ale nie bluzki!
Ooo, właśnie. Kocham koszule! Mam ich ponad 20, większość znalezionych na ciuchach, niektóre noszę rzadko/prawie wcale, niektóre uwielbiam i chodzę w nich często.
Buty - kocham trampki, ale przekonałam się do balerinek w stylu sportowym - takie trampkowate, "do biegania", uwielbiam buty na obcasie, ale również glany. Na 18 urodziny chcę, pragnę i życzę sobie dostać martensy - najlepiej w kwiatki, a jak nie to w jakimś ciekawym kolorze <3.

Co jeszcze mogę dodać. Czasami sobie wyobrażam, jak bym się ubierała, gdybym miała dobrą figurę, więcej możliwości, trochę więcej kasy. Na pewno odważniej i bardziej wymyślnie :).

PostNapisane: 13 lip 2010, o 23:01 

Ja w pewnym sensie podzielam styl Muńka.
Uwielbiam i noszę glany, oraz moje czarne trampki, które powoli się rozlatują.
Teraz, w lecie noszę, tzw. 'apostołki' [jeśli ktoś się nie orientuje, daje linka - http://www.mykobiety.net/img/142/14213589_1.jpg - co prawda, ja mam troszkę inne, ale zrobione na tej samej zasadzie.]

Spódnice kwieciste, sukienki, dzwony - o tak! Ja z kolei nie przepadam za T-shirtami. Wolę bluzki na ramiączkach, ale takich grubszych, zdecydowanie. No i koszule - moja wielka miłość.
Moje ulubione, to kraciaste flanelki, ale mam też typowo męskie - brązowe, czarne, granatowe - które również uwielbiam i najchętniej nigdy bym się z nimi nie rozstawała.
Właściwie, to muszę przyznać, że mam bardzo zgrabne nogi, więc żadna długość mi nie straszna, choć chętniej sięgam po kiecki przed kolano, niż takie ledwo okrywające tyłek.
No i moja czarna wstążka we włosach. Niektórzy patrzą na mnie dziwnie i pytają, czy mam jakąś żałobę. Ale ja po prostu ją lubię, jakoś tak się przyzwyczaiłam i nie wyobrażam sobie klasycznego kucyka, nieobwiązanego wstążką. ^^

Ogólnie, to usłyszałam kiedyś, że ubieram się jak dziewczyna rockmana, inni twierdzą, że jak hipiska. Ale, kolokwialnie mówiąc, olewam to i robię swoje. Ubieram się tak, jak lubię i koniec.

PostNapisane: 3 sie 2010, o 21:04 

Bardzo lubie bluzy z kapturem. Do tego bojowki . Czasami też tuniki i rurki. No i uwielbiam trampki :mrgreen:
Od święta lubie założyć jakąś ładną sukienke , ale to rzadko. jak chodze w spodnicy to mam wrażenie ,że mam związane nogi. Wygoda przede wszystkim.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]